Головою Державного космічного агентства України призначено Володимира Усова

Головні теми

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 60-р Головою Державного космічного агентства призначено Володимира Володимировича Усова.

“Призначити Усова Володимира Володимировича Головою Державного космічного агентства України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на шість місяців”, – йдеться у Розпорядженні, яке нарешті з’явилося на сайті КМУ.

Нагадаємо, що з 25 по 29 листопада 2019 року в Національному агентстві України з питань державної служби проходив конкурс на зайняття посади Голови Державного космічного агентства України.

Конкурс було оголошено Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1039-р від 3 листопада 2019 року після того, як Розпорядженням №1021-р від того ж числа Уряд звільнив з цієї посади Павла Дегтяренка.

27 грудня 2019 року Кабмін визначив Усова переможцем конкурсу на зайняття посади Голови Державного космічного агентства за результатами відповідної співбесіди, проведеної з кандидатами на зазначену посаду, пропозиції щодо яких внесено Комісією з питань вищого конкурсу державної служби. 

Про перебіг конкурсу ми писали на нашому сайті: http://space.com.ua/…/rezultati-konkursu-na-zajnyattya-pos…/

З 3 січня 2020 року, на виконання вимог Закону України «Про очищення влади» та відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2015 р. № 171, Володимир Усов проходив спецперевірку.

Володимир Усов народився 23 вересня 1983 року в місті Одесі. Закінчив Одеський національний морський університет. Був членом Партії промисловців і підприємців України та партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, балотувався до міської ради і Верховної Ради, але невдало. Підприємець. Створив фабрику 3D-друку Kwambio і видавництво електронних підручників «Гутенбергз».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: