В Україну прибув H225 Super Puma для аварійно-рятувальних операцій

Новини

В Україну прибув гелікоптер H225 Super Puma з бортовим номером 55 для ДСНС (Державної служби з надзвичайних ситуацій).

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Напередодні гелікоптер прибув у Ніжин на авіабазу Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Гелікоптер розпочав переліт з іспанського міста Альбасете 20 січня 2020 року. Через шторм полетіли в Сан-Себастьян, на другий день полетіли в Марсель у Франції, потім в Тревізо, Будапешт, Сібіу, Брашов, Яси, Київ і вчора зранку в Ніжин.

Умовний маршрут перельоту гелікоптера H225 з бортовим номером 55 до Києва

На відміну від попередніх отриманих гелікоптерів борт “55” оснащений для аварійно-рятувальних операцій, на цьому зокрема встановлена спеціальною лебідкою для підйому, та прожектор для здійснення пошуку на землі у темний час доби.

H225 Super Puma з бортовим номером “55” (с/н 2739) не новий, його було збудовано у 2009 році та вже має наліт у 2185 годин.

Першим експлуататором борту (тодішній його позивний – LN-OJC) була норвезька компанія CHC Helikopter Service, що займалась обслуговуванням нафтових платформ.

На початку грудня 2019 року на заводі Airbus Helicopters в Іспанії було помічено ремонт гелікоптеру H225 в лівреї Державної служби з надзвичайних ситуацій з бортовим номером 55:

Згодом, 19 грудня 2019 року, це й же гелікоптер готувався до випробувального польоту на підприємстві:

Нагадаємо, що в рамках Міжурядової угоди між Україною та Францією передбачається отримання для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus.


Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: