SpaceX випробувала систему порятунку екіпажу нового корабля Crew Dragon

Новини

Американська компанія SpaceX здійснила тестовий запуск ракети-носія Falcon 9, для перевірки надійності роботи системи порятунку Crew Dragon. Це відбулося у неділю, 19 січня, повідомляють УНН з посиланням на сторінку в Twitter SpaceX.

“Дивіться наживо, як SpaceX тестує можливості системи порятунку Crew Dragon під час польоту”, — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що компанія SpaceX здійснила випробувальний запуск ракети-носія Falcon 9 для перевірки надійності роботи системи порятунку космічного корабля Crew Dragon. Випробування почалися пуском з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) і тривали трохи більше 10 хвилин.

Система порятунку спрацювала через 1 хвилину 24 секунди після старту. Приблизно на висоті 20 км капсула корабля була відстрілена в бік від носія. У цей момент в капсулі, де замість пілотів перебувало два манекени з датчиками, мало виникнути чотириразове перевантаження. Потім на кораблі спрацювала система розкриття чотирьох парашутів, після чого Crew Dragon приводнився в Атлантичному океані приблизно за 35 км від узбережжя Флориди.

SpaceX не планувала зберігати ракету, яка зруйнувалася. Пошуково-рятувальним групам поставлено завдання зібрати якомога більше уламків носія.

Crew Dragon – це модифікація вантажного корабля Dragon, який вже доставляє вантажі на Міжнародну космічну станцію. Після того, як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) США сертифікує корабель для пілотованих польотів, астронавти NASA Роберт Бенкен і Даглас Херлі здійснять на Crew Dragon перший пілотований політ на МКС і пробудуть на станції два тижні.

В автоматичному режимі цей корабель був відправлений до станції 2 березня минулого року і пристикувався до неї на наступний день.

NASA припинило пілотовані польоти в 2011 році після завершення програми використання кораблів Space Shuttle. З тих пір астронавти доставляються на МКС російськими “Союзами”.

Нагадаємо, в суботу пуск ракети відклали у зв’язку з погодними умовами.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: