Кабмін має намір заборонити приватизацію “Антонова”

Новини

Кабінет Міністрів на засіданні в середу має намір внести до списку заборонених до приватизації 135 держкомпаній зі 100%-ю часткою держави, свідчать матеріали порядку денного уряду, серед них – ДП “Антонов”, Адміністрація морпортів України (АМПУ).

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з проектом відповідної постанови, уряд має намір заборонити приватизацію держконцерну “Укроборонпром”, а також такі держкомпанії в сфері національної безпеки і оборонної промисловості, як Державне Київське конструкторське бюро “Луч”, Запорізьке машинобудівне КБ “Прогрес” ім. Івченко, Ізюмський приладобудівний завод, Київський, Львівський, Миколаївський бронетанкові заводи.

Крім цього, до переліку пропонується також внести Запорізьке держпідприємство “Радіоприлад”, “Спецоборонмаш”, Київський науково-дослідний інститут гідроприладів, Хмельницький радіотехнічний завод “Новатор”, Харківський механічний завод, Центральне конструкторське бюро “Протон” (Харків), Харківський завод спеціальних машин, Південне виробничо-технічне підприємство.

Перелік містить підприємства, функції яких не можуть повною мірою виконувати компанії приватного сектору, а саме: підприємства, які забезпечують енергетичну незалежність, є природними монополіями, а також діяльність яких критично важлива для суспільства, зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови.

У переліку заборонених до приватизації підприємств із 100%-ю часткою держави є також “Укрхімтрансаміак” і Адміністрація морпортів України, Державне підприємство обслуговування повітряного руху, Східний ГЗК.

Серед держкомпаній, які виконують завдання публічної політики, в проекті постанови є ДП “Оператор ринку”, ДП “Гарантований покупець”, ДП “Документ”, “Поліграфічний комбінат “Україна”, Київська офсетна фабрика.

Водночас уряд має намір відмовитися від планів заборонити часткову приватизацію “Укрінформу”, як це передбачав запропонований раніше варіант законопроекту.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: