15 років з дня першого польоту Ан-148

Сторінки історії

15 років тому, 17 грудня 2004 року, вперше злетів регіональний реактивний літак Ан-148-100. Перший політ був здійснений екіпажем випробувачів ДП «АНТОНОВ» у складі: льотчики-випробувачі Євген Галуненко – командир, Сергій Трошин – другий пілот, інженер-випробувач Олександр Макіян. Після польоту члени екіпажу зазначили, що завдання було виконано повністю, без жодної відмови функціональних систем.

Про це повідомляєтьс яна сайті ДП «АНТОНОВ».

Ан-148 успішно пройшов програму випробувань. В 2007 році ДП «АНТОНОВ» отримав сертифікат типу на цей літак. Експлуатація пасажирського Ан-148 розпочалася в 2009 році.

Ан-148 став основою для створення цілого сімейства літаків різних призначень, що отримало назву Ан-1Х8. Вони перевозять від 68 до 99 пасажирів, з високим комфортом доставляють VIP-персон, забезпечують транспортування хворих і поранених в умовах надзвичайних ситуацій. Подальшим розвитком сімейства став новий транспортний літак Ан-178 вантажопідйомністю до 18 т.

На теперішній час ДП «АНТОНОВ» реалізує програму імпортозаміщення комплектуючих, які раніше надходили від російських компаній, для відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-1Х8.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: