Rocket Lab зробила впевнений крок до повторного використання першого ступеня

Головні теми

6 грудня 2019 року з пускової установки на півострові Махіа в Новій Зеландії компанією Rocket Lab здійснений черговий пуск РН Electron з сімома невеликими космічними апаратами на борту.

Про це повідомляє журнал “Наука и техника”.

Супутник TRSI-Sat належить Німеччині, супутник ALE-2 – Японії, супутник FossaSat-1 – Іспанії, супутники ATL-1 і SMOG-P – Угорщині, супутники NOOR-1A і NOOR-1B – США. Це був би звичайний запуск, але під час місії було проведено експеримент з повторного входу в атмосферу першого ступеня ракети-носія.

Це був десятий запуск РН Electron. Були проведені випробування парашутної системи порятунку першого ступеня ракети-носія. Повідомляється, що парашути спрацювали штатно, а перший ступінь успішно приземлилася. Після цієї події фахівці компанії Rocket Lab зайнялися оцінкою збереження ступеня і можливості її повторного використання. Rocket Lab вдалося теж, що і SpaceX, а саме: повернути перший ступінь на землю в цілості, але здійснила це вона іншим способом. Таким чином Rocket Lab зробила успішний крок до того, щоб стати другою компанією, що повторно використовує перші ступені на своєму носії.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: