На Дніпропетровщині відкрилася науково-практична конференція «Сучасні розрахунково-експериментальні методи визначення характеристик ракетно-космічної техніки»

Новини

10 грудня 2019 року у пансіонаті КБ «Південне» «Лісовий» (с. Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області) розпочала роботу триденна Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні розрахунково-експериментальні методи визначення характеристик ракетно-космічної техніки», організаторами якої виступають Національна академія наук України, Державне космічне агентство України та КБ «Південне».

Про це повідомляється на сайті КБ «Південне».

Конференція присвячується видатним вченим ракетно-космічної галузі – засновникові наукової школи балістики, динаміки польоту й управління ракетами Н.Ф. Герасюті та засновникові школи розрахунково-експериментального визначення характеристик міцності П.І. Нікітіну.

У науково-практичному форумі беруть участь понад 110 представників 22 українських підприємств та організацій. До обговорення запропоновані 80 доповідей.

Учасники конференції обговорять теми:

– Балістика та динаміка літальних апаратів, системи контролю й аналізу космічної обстановки, балістико-навігаційне забезпечення керування польотами космічних апаратів, ураховуючи прогнозування часу існування та сходу з орбіти космічних апаратів.

– Аерогазодинаміка та теплові процеси стартових споруд і літальних апаратів на всіх етапах підготовки до пуску, а також на етапах атмосферного й орбітального польоту.

– Міцність, статичні й динамічні навантаження стартових споруд і літальних апаратів на всіх етапах підготовки до пуску, статичні й динамічні навантаження літальних апаратів і стартових споруд.

– Проектно-теоретичні питання методів аналізу та способів розрахунку традиційних і нетрадиційних видів енергії. Впровадження нетрадиційних видів енергії.

– Питання історичної спадщини видатних вітчизняних і зарубіжних учених в обчислювальній математиці, механіці та фізиці для формування пленарних виступів.

За підсумками конференції буде випущений збірник наукових матеріалів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: