Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав КБ «Південне»

Головні теми

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в межах регіональної поїздки до міста Дніпра відвідав сьогодні Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля.

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

На ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» Голова Парламенту ознайомився з потужностями підприємства, процесом виготовлення космічних апаратів, проектування, розробки та випробування космічної техніки. Під час спілкування з молодими спеціалістами конструкторського бюро обговорювалися питання соціальної підтримки колективу та перспективи професійного зростання.  

Голова Верховної Ради України підкреслив, що робота цього підприємства важлива для іміджу держави, її економіки та для залучення інвестицій.

«Ми всіляко допомагатимемо розвиткові космічної галузі. Переконаний, що для Президента України і Уряду цей напрям роботи дуже важливий, тому ми разом шукатимемо можливості для підтримки таких іміджевих сфер, які можуть демонструвати вагомі результати. Якщо так ефективно вдавалося розвиватися без підтримки держави, то з підтримкою буде ще краще», – наголосив Дмитро Разумков. 

Зі свого боку, заступник генерального директора КБ «Південне» Михайло Бондарь підкреслив, що для розвитку цієї галузі необхідна державна підтримка. «В умовах жорсткої конкуренції в ракетно-космічній галузі ми робимо все можливе для залучення іноземних інвестицій, і це вдається досить непогано. На сьогодні розпочато створення дослідницького виробництва для напрацювання нових технологій щодо виготовлення складових ракетоносіїв і космічних апаратів», – підкреслив він. За словами Михайла Бондаря, за підтримки держави, бізнесу й науки ця галузь матиме серйозне майбутнє і зможе конкурувати на міжнародному рівні.

Керівники КБ зазначили, що вперше в історії американських досліджень конструкторське бюро обране зарубіжним підрядником. «Ілон Маск, який є авторитетом сьогодні в ракетно-космічній галузі, безумовно визнав, що найбільш надійним та ефективним космічним ракетоносієм середнього класу після «Фалькону» є «Зеніт» виробництва «Південмашу», – наголосив заступник генерального директора. Він також повідомив, що зараз розпочато спільний американо-канадський проект із виробництва нового носія «Циклон 4м».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: