КБ «Південне» побудувало новий житловий будинок для працівників

Новини

На житловому масиві Червоний Камінь, на вулиці Шодуаровській, 9, введено в  експлуатацію   новий    житловий    будинок    для    працівників  КБ «Південне». У 10-поверховій новобудові – два під’їзди і 80 квартир: 42 двокімнатні та 38 трикімнатних. Їх щасливими власниками стали сім’ї працівників КБ.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

Будинок побудовано на кошти КБ «Південне», зароблені в рамках комерційних контрактів. При одержанні житла працівники вносять тільки 20% його вартості, на 80% , що залишилися, їм оформляють безвідсотковий кредит на виплат до 20 років.

– У нас на підприємстві майже півтори тисячі молодих працівників. І багато хто з них, особливо ті, хто приїхали з інших міст, відчувають гостру потребу у власному житлі. Я, наприклад, 10 років орендував квартиру, а сьогодні ми стали новосельцями. Це велике свято, причому подвійне, тому що, включивши нас у житлову програму, керівництво КБ у такий спосіб показало зацікавленість у нас як у перспективних спеціалістах. Від імені молоді хочу подякувати адміністрації підприємства і за підтримку, і за визнання, – сказав провідний інженер-конструктор, заступник голови Ради молодих спеціалістів КБ «Південне» Вадим Хом’як.

16 листопада всі новосельці одержали ключі від нових квартир у будинку, побудованому із застосуванням енергоощадних технологій. Серед них, у першу чергу, варто відзначити особливе зовнішнє утеплення стін.

Територію навколо будови упоряджено: покладено асфальт, завезено землю для палісадників. Навесні навколо будинку буде висаджено дерева і кущі.

Це вже 21-й  будинок, побудований КБ «Південне» для своїх працівників. Будівництво доступного житла – важлива частина соціальної політики КБ, яка спрямована на соціальний захист, створення сприятливих умов для праці, відпочинку, особистого і професійного зростання працівників, збереження їх здоров’я, достойна винагорода за працю. Усе це прописано в Колективному договорі КБ «Південне» ‒ одному із найбільш прогресивних не тільки в галузі, але й у всій Україні. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: