Ан-22 «Антей» виконав перше комерційне замовлення після технічного обслуговування

Новини

Ан-22 «Антей» авіакомпанії «Авіалінії Антонова» успішно виконав два рейси за маршрутом Мадрид-Багдад-Мадрид. Польоти з доставки вертольотів та обладнання виконувались на замовлення «DSV Spain» – логістичної компанії Міністерства оборони Іспанії. Висота вантажної кабіни «Антея» – 4,4 м дозволила транспортувати гелікоптери без попереднього демонтажу несучого гвинта, що суттєво скоротило час на підготовку до перевезення, а також для подальшого введення гвинтокрилів у роботу.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Координація та супровід рейсів здійснювалися компанією «Cargoplanet Spain» – представника «Авіаліній Антонова» в Іспанії для організації рейсів такого роду. Співробітники «Cargoplanet» та «DSV» супроводжували вантаж під час перельотів за маршрутом.

«Авіалінії Антонова» високо цінують співпрацю з «Cargoplanet Spain» та «DSV Spain» в організації виконання зазначених рейсів. Нам приємно повідомити, що Ан-22 повернувся до виконання комерційних замовлень після завершення його регламентного технічного обслуговування. Декілька десятиліть тому поява «Антея» відкрила еру широкофюзеляжних транспортних літаків. Він і досі залишається найбільшим в світі турбогвинтовим вантажним літаком. Як і раніше, Ан-22 користується попитом на ринку повітряних перевезень», – зазначив заступник директора авіакомпанії «Авіалінії Антонова» Віталій Шость.

Зокрема, при перевезенні однакових вантажів, «Антей» більш економічно ефективний у порівнянні з «Русланом».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: