Український Ан-178 переміг в тендері для МВС Перу транспортні літаки C-27J Spartan та CASA C-295

Новини

МВС Перу наділило повноваженнями на підписання контракту щодо придбання українського транспортного літака Ан-178 свого секретаря – генерала Фреді Зелайа Еррера (Fredy Zelaya Herrera).

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Infodefensa.com.

Нагадаємо, що контракт щодо закупівлі Ан-178 був підписаний в рамках міжурядової угоди між керівництвом України та Перу.

Згідно з повідомленням, делегування повноважень секретаря МВС щодо підписання контракту набрало чинності з 23 жовтня ц.р. Придбання цього типу авіатехніки для посилення можливостей Управління авіації Національної поліції Перу було санкціоновано верховним указом №019-2019-IN.

Транспортний літак CASA C-295

Видання відзначає, що український літак був обраний в процесі порівнянь зі своїми конкурентами – універсальним військово-транспортним літаком скороченого злету і посадки C-27J Spartan від групи Leonardo (на справді виробляється італійсько-американським підприємством Global Military Aircraft Systems, утвореним компаніями Alenia Aeronautica та Lockheed Martin Corporation – прим. ДЕ) та EADS CASA C-295 від Airbus Defence and Space (власне літак розроблений консорціумом Airtech на чолі з іспанською фірмою CASA та індонезійською фірмою Industri Pesawat Terbang Nusantara – прим. ДЕ).

Транспортний літак C-27J Spartan

Також додається, що з новим українським транспортником, перуанські пілоти змогли ознайомитися під час випробувальних польотів в Україні.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: