Вантажний корабель Cygnus успішно пристикувався до МКС

Новини

4 листопада 2019 року, об 11:10 за київським часом, члени 61-ї експедиції на Міжнародну космічну станцію астронавти NASA Джессіка Мейр та Крістіна Кох (ті самі, що 19 жовтня вперше в історії здійснили одночасний вихід у відкритий космос двох жінок-астронавток) за допомогою робототехнічного комплексу Canadarm2 виконали успішне захоплення вантажного корабля Cygnus NG-12 S.S. Alan Bean. О 13:21 корабель благополучно пристикувався до модуля Unity.

Про це повідомляєся на сторінці ДП «КБ «Південне» у Facebook.

Cygnus доставив на станцію майже 3 720 кг корисного вантажу – провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, обладнання для магнітного альфа-спектрометра, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп’ютери та комплектуючі. Також на борту корабля знаходяться кубсати, частину яких буде запущено з МКС, а частину з самого «Сігнуса» після того, як він покине станцію у січні 2020 року.

Запуск вантажівки відбувся 2 листопада з Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) за допомогою ракети-носія «Антарес», основну конструкцію першого ступеня якої розроблено та виготовлено в Україні.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

👉 Докладніше про місію: http://bit.ly/2PM3NT4

👉 Фото пуска:  https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/albums/72157711550200566

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: