Телескоп “Хаббл” сфотографував галактику, схожу на обличчя

Це цікаво

Телескоп «Хаббл» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США зробив знімок двох галактик, що зіштовхуються між собою та разом утворюють фігуру, схожу на обличчя.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал Naked Science.

«Телескоп« Хаббл» напередодні Геллоуіна знайшов дві галактики, що зіштовхуються між собою і разом утворюють фігуру, схожу на обличчя», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, попри те, що зіткнення галактик поширені – особливо у далекому космосі, – більшість з них не лобові. Тому зіткнення, яке, ймовірно, створило систему Arp-Madore у 704 мільйонах світлових років від Землі, унікальне.

Ця катастрофа розтягнула газопилові диски галактик, утворюючи кільце інтенсивного зореутворення, яке формує «ніс» і «обличчя» системи.

Зазначається, що галактики здатні взаємодіяти лише в разі, якщо зіткнення відбувається «за правилами». У цьому випадку формується кільце, яке незабаром перетворюється на диск єдиної галактики, завершуючи злиття.

Як повідомлялося, Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США опублікувало знімок галактики NGC 4380, зроблений космічним телескопом «Хаббл».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: