У 2024 році NASA планує відправити першу жінку на Місяць

Новини

В рамках програми «Артеміда» планується політ жінки у 2024 році.

Побудувати корабель для виконання запланованої місії зобов’язалася компанія Джеффа Безоса Blue Origin, заручившись підтримкою інших космічних компаній, передає Itsider. Джефф також відомий усім, як власник торгового майданчика Amazon.

За словами віцепрезидента Blue Origin Брента Шервуда, майбутній проєкт є досить амбіційним, тому вимагає участі кращих фахівців в галузі, що спровокувало новий союз між компаніями Blue Origin, Lockheed Martin, Northrop Grumman та Draper. До речі, перші дві компанії, раніше вважалися суперниками.

В результаті домовленостей між компаніями, Blue Origin побудує саму платформу, використовуючи для цього власний двигун BE-7. Lockheed Martin сконструює підіймальну частину спускного апарату, на якому екіпаж буде переміщатися при зльоті з Місяця. Обидва проєкти будуть засновані на вже готових розробках обох організацій. Управляти місією буде Blue Origin, в той час, як Lockheed Martin буде проводити тренування для диспетчерів, які будуть керувати посадковим апаратом в космосі.

Повідомляють, що керівництво Blue Origin буде використовувати власну розробку ракети-носія, аби доставити корабель на Місяць, пише Serj Pyshkin.

Не дивлячись на співпрацю, Blue Origin не збирається відмовлятися від власного проєкту комерційних вантажних кораблів Blue Moon, робота над яким буде продовжена.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: