Відбулося розширене засідання Ради Асоціації «Космос» з обговорення аналітичного документу «Space Vision of Ukraine, 2020-2029» щодо перспектив космічної діяльності України

Новини

21 жовтня 2019 року в м. Києві відбулося розширене засідання Ради Асоціації «Космос», в якому взяли участь члени Ради Асоціації, Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Д.А. Наталуха, Голова Громадської Ради при ДКА України Е.І. Кузнєцов, Голова правління ГС «Дніпровський космічний кластер» Є.Л. Рокитський, директор Українського молодіжного аерокосмічного об`єднання «Сузір`я» С.В. Яцков, представники ДКА України та Міжнародного центру космічного права.

Про це повідомляється на сайті Асоціації.

На початку засідання Головуючий Ради Асоціації О.В. Осадчий доповів інформацію щодо поточного стану діяльності Асоціації.

Після останнього засідання Ради Асоціації в травні ц.р., протягом червня-жовтня 2019 року, представники Асоціації «Космос» взяли участь у декількох важливих заходах: Авіакосмічному салоні в Ле Бурже; зустрічі в Нідерландському космічному офісі; Гамовській конференції в Одесі; Молодіжному космічному форумі в Києві; Круглому столі у Верховній Раді щодо розвитку приватного космосу; Конференції авіаційної промисловості; Парламентському семінарі щодо перспектив українського космосу. Встановлено робочі контакти з Німецькою асоціацією аерокосмічної промисловості, Французською асоціацією авіаційно-космічної промисловості, Малайзійською асоціацією аерокосмічної промисловості, Нідерландською компанією іноваційних рішень в космосі, Швейцарською компанією SYDERAL.

Дирекція Асоціації підтримує робочі зв’язки з учасниками Асоціації, спорідненими асоціаціями, об`єднаннями та спілками; здійснює збір матеріалів для українсько-англійського буклету Асоціації щодо продукції, послуг та технологій учасників; розпочала підготовку до річних Загальних зборів, які плануються у грудні ц.р. у м. Києві.

Комітет з формування проектів в ракетно-космічній сфері завершив перший етап збору запитів учасників на підтримку проектів. Всього надійшло 40 запитів. Розпочався їх попередній розгляд на засіданнях комітету.

Комітет науково-технічної та промислової кооперації провів збір на аналіз анкет щодо можливостей і потреб учасників, з питань інтелектуальної власності та імпортозаміщення. В червні ц.р. відбулася нарада учасників Асоціації щодо проблемних питань у сфері інтелектуальної власності, стандартизації та інформаційного забезпечення. У вересні відбулася координаційна нарада щодо питань приладобудування у космічній сфері. У листопаді планується нарада щодо можливостей взаємообміну виробничими ресурсами та проблем імпортозаміщення.

Комітет з формування космічної політики та законодавства декілька разів збирався для обговорення документу «Space Vision of Ukraine, 2020-2029», представники комітету брали участь у обговоренні та доопрацюванні законопроекту №1071 щодо державного регулювання космічної діяльності.

Координатор комітету з космічної політики та законодавства О.П. Федоров доповів про поточний стан роботи з розроблення Аналітичного документу «Space Vision of Ukraine, 2020-2029». Робочою групою підготовлено матеріали до наступних розділів:

  1. Загальна частина.
  2. Характеристика сучасної космічної діяльності в світі та Україні.
  3. Стан та проблеми існуючих компетенцій космічної діяльності України.
  4. Пріоритетні потреби України у застосуванні космічних технологій, засобів та інформації; загальні цілі та заходи космічної діяльності.
  5. Вихідні положення стратегії космічної діяльності України на 2020-2029.
  6. Напрями та заходи космічної діяльності на період 2020-2029 років.
  7. Заходи щодо досягнення пріоритетних цілей космічної діяльності.
  8. Основні заходи та очікувані результати впровадження нової моделі космічної діяльності до 2030 року.

Радою Асоціації прийнято рішення схвалити роботу комітету з космічної політики та законодавства щодо підготовки Аналітичного документу «Space Vision of Ukraine, 2020-2029». Робочій групі рекомендовано продовжити обробку зауважень і пропозицій учасників щодо змісту документу.

Наприкінці засідання було прийнято одноголосне рішення щодо вступу до Асоціації «Космос» в якості дійсного учасника Національного авіаційного університету.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: