КБ «Південне» розробило реактивні снаряди для БМ-21 «Град» з вдвічі збільшеною дальністю дії

Новини

Державне конструкторське бюро «Південне» розробило 122-мм реактивний снаряд «Тайфун-1» зі збільшеною дальністю стрільби до 40 км, що може використовуватися в реактивних системах залпового вогню БМ-21 «Град» та їх модифікаціях.

Новинка була представлена під час Міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2019», що проходила у Києві з 8 по 11 жовтня ц.р., повідомляє Defense Express.

Продемонстрований на стенді КБ «Південне» зразок українського реактивного снаряда «Тайфун-1» 9М221Ф має аналогічну звичайному РС часів СРСР (9М22) осколково-фугасну бойову частину масою 18,4 кг, проте вдвічі більшу дальність (40 км замість 20 – прим ДЕ).

Варто відзначити, що раніше в Україні не виготовлялися реактивні снаряди навіть старого зразка. Розробка та опанування виробництва РС лінійки «Тайфун» разом з їх використанням на модернізованих вітчизняних системах РСЗВ (наприклад «Верба» або «Берест») дозволить нашій країні позбутися відставання в такому озброєнні від Росії (з 2013 року на озброєнні ВС РФ стоять РСЗВ «Торнадо-Г» з дальністю 40 км – прим. ДЕ).

Крім того, КБ «Південне» працює й над більш потужними снарядами для РСЗВ більших калібрів.

«Існують три модифікації – «Тайфун-1», «Тайфун-2» та «Тайфун-3». Так от, «Тайфун-1» – це модернізація РСЗВ «Град», «Тайфун-2» – РСЗВ «Ураган», а «Тайфун-3» – схожий на проект «Вільха», який реалізує київське КБ «Луч». «Тайфун-1» здатний вражати цілі на 20 км далі, ніж «Град». Тобто, це збільшення дальності дії РСЗВ», – відзначив директор інформаційно-консалтингової компанії «Defense Express» Сергій Згурець, коментуючи цю презентацію виданню «Апостроф».

«Всі ці проекти КБ «Південне» пропонує українській армії», – додав він.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: