У Дніпрі відбувся інженерний фестиваль науки, техніки та сучасних технологій TechFest-2019

Новини

Вже вчетверте у Дніпрі відбувся інженерний фестиваль науки, техніки та сучасних технологій. Захід традиційно зустрічав гостей у парку розваг «Лавина» протягом двох вихідних – 19-20 жовтня.

Вітчизняні наукові і технічні підприємства та учбові заклади представили на розсуд публіки власні передові досягнення, вражали різноманітними активностями та презентаціями своєї діяльності. Все, аби повернути інженерію, науку та промисловість на порядок денний сучасного українця; підвищити інтерес молоді до точних і природничих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічної професії.

Цьогоріч на Interpipe TechFest були представлені 10 експозон, включаючи унікальну зону космічних розробок – Space Center. Наймасштабніша як за площею, так і за кількістю інтерактивних заходів – вже за доброю традицією, експозиція ДП КБ «Південне», повідомляється на сайті підприємства.

Квести, віртуальна прогулянка Місяцем, вікторини, розіграші подарунків, фотозона з нашими астронавтами та безліч інших  розваг для дітей і  дорослих. Зрозумілою мовою, максимально доброзичливо – інженери-конструктори КБ подавали найсерйозніші речі так, що в гостей не виникало сумнівів: бути причетним до створення високих технологій – це почесно і дуже цікаво.

Окрема   увага   наймолодшим   відвідувачам  фестивалю. На  майданчику  ДП «КБ «Південне» діти могли побудувати і потім запустити власну ракету, спробувати намалювати зоряний етюд 3D-ручкою, отримати пам’ятний боді-арт. У той же час їхні батьки дивилися захоплюючи кадри випробувань та запусків ракет, мали змогу побачити супер-комп’ютер, що працює в КБ, фото з цеху складання та електричних випробувань космічних апаратів, прослухати доповіді молодих спеціалістів про роботу підприємства-флагмана української космічної галузі. 

Для школярів – окремий захід: унікальний шанс поповнити лави інженерів ДП КБ «Південне». Звісно, поки що лише в ігровій формі, проте з отриманням одразу двох свідоцтв про освіту та трудової книжки. Так, несправжніх – фестивальних, але ж з масою позитивних емоцій. Аби отримати трудову, кожному учаснику квесту потрібно було спочатку виконати спеціальні завдання на майданчиках Коледжу ракетно-космічного машинобудування та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.  

Помітною частиною програми фестивалю стала публічна лекція голови ради молодих спеціалістів Олександра Балдіна. Доповідь про найсучасніші розробки конструкторського бюро – “Циклон-4М”, Місячну науково-дослідницьку базу, геостаціонарну платформу для супутників середнього класу та космічний апарат орбітального сервісу – викликала справжню зацікавленість аудиторії майданчика-лекторію.

Наші враження: фестиваль відбувся на гідному рівні, тож сподіваємось, ще більше молоді буде обирати справою свого життя інженерію, науку, промисловість і, зокрема, космічні технології. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: