Пішов з життя Борис Омелянович Василенко – заслужений машинобудівник України, почесний працівник та ветеран космічної галузі України

Новини

Як повідомляє сайт Державного космічного агентства, 16 жовтня 2019 року пішов з життя Лауреат Державної премії СРСР, заслужений машинобудівник України, нагороджений Орденом Жовтневої Революції, Орденом Трудового Червоного Прапора, медалями, ветеран космічної галузі України, Радник Генерального директора Національного космічного агентства України Василенко Борис Омелянович. 

Народився Борис Омелянович 21 листопада 1935 року в селищі шахти ім. Артема Дзержинського району Донецької області. У 1958 році він закінчив з відзнакою Таганрозький радіотехнічний інститут. В цьому ж році став працювати інженером на «Київському радіозаводі». У 1967 році був призначений начальником лабораторії. А через шість років був призначений першим заступником начальника конструкторського бюро. 

Двадцять років наполегливої спільної роботи заступника та головного інженера заводу Бориса Омеляновича Василенка з генеральним директором Дмитром Гавриловичем Топчієм були найбільш плідними в історії розвитку підприємства, і воно стало одним з провідних в ракетній промисловості. 

Талановитий керівник, обдарований інженер та письменник Борис Василенко був одним з ініціаторів впровадження обчислювальних машин в бортову і наземну апаратуру бойових ракетних комплексів стратегічного призначення наземного, морського і залізничного базування. Як головний інженер він брав активну участь у створенні інженерно-виробничої інфраструктури підприємства з розробки та виробництва систем управління різного класу і призначення для бойових і космічних ракетних комплексів, а також в освоєнні апаратури стикування («Голка» і «Курс») і систем управління для пілотованих і безпілотних космічних кораблів і станцій.

Колектив “Спейс-Інформ” висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам Бориса Омеляновича. Поділяємо Ваше горе і біль непоправної тяжкої втрати. Нехай світла пам’ять про нього назавжди залишається в наших серцях!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: