У Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відкрився Всесвітній тиждень космосу

Головні теми

4 жовтня 2019 року, в День початку космічної ери, в Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відкрився Всесвітній тиждень космосу. У церемонії відкриття взяли участь: голова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко, голова Громадської ради ДКА України Едуард Кузнєцов, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, начальник відділу з космічної діяльності Апарату Національної академії наук Білорусі Іван Буча, директор Представництва ДП «КБ «Південне» Микола Мітрахов.

Гості та співробітники Музею поклали квіти до підніжжя погруддя С.П. Корольова, оглянули експозиції, виступили з вітальними словами та обмінялися подарунками. Зокрема, від КБ «Південне» були передані комплекти книг з ракетно-космічної тематики: один – для бібліотеки Президента Республіки Білорусь О.Г. Лукашенка, другий – для космічної виставкової експозиції Апарату Національної академії наук Білорусі. Напередодні, заступник прем’єр-міністра Республіки Білорусь Ігор Ляшенко передав до фонду Музею унікальну стереофонічну модульну систему «Висота», яка застосовувалася на перших космічних кораблях і була створена білоруськими фахівцями.

Відкриття Всесвітнього тижня космосу проходило під час роботи в місті Житомир Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь за участю президентів країн Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: