У КБ «Південне» відбулася робоча зустріч з представниками НАН Білорусі

Головні теми

26-27 вересня 2019 року в КБ «Південне» відбулася робоча зустріч у рамках Генеральної угоди про науково-технічну співпрацю між Національною академією наук Білорусі, Національною академією наук України і КБ «Південне» в космічній галузі. Представники НАН Білорусі і КБ «Південне» обговорили питання практичної реалізації Генеральної угоди, а також нові перспективні напрями співпраці, які запропонувала бєларуська сторона, і які виходять за рамки діяльності робочих груп.

Про це повідомляється на сайті КБ «Південне».

У складі делегації НАН Білорусі КБ «Південне» відвідали керівник апарату НАНБ Петро Вітязь, начальник відділу з космічної діяльності апарату НАНБ секретар Координаційної наради щодо реалізації Генеральної угоди з бєларуської сторони Іван Буча, генеральний директор науково-виробничого об’єднання «Центр» НАНБ Володимир Бородавко, директор ДНУ «Інститут хімії нових матеріалів НАНБ» Володимир Агабеков, начальник відділу електронно-променевих технологій і фізики плазми ДНУ «Фізико-технічний інститут НАНБ» Ігор Леонідович Поболь та керівник проекту науково-виробничого об’єднання «Центр» НАН  Білорусі» Дмитро Семененко.

За традицією зустріч у міжнародному форматі розпочалася з екскурсії по КБ «Південне». Гості відвідали площадки дослідного виробництва, обчислювальний центр із суперкомп’ютером, цех складання й електричних випробувань космічних апаратів.

У рамках зустрічі фахівці КБ «Південне» представили гостям технології нанесення теплозахисного покриття, технології зміцнювальної обробки металевих матеріалів, які використовують на підприємстві, виготовлення металевих деталей з використанням технології 3D-друку, особливості розрахунково-балістичного забезпечення розроблення й експлуатації ракет-носіїв та космічних апаратів.

Представники Інституту хімії нових матеріалів НАН Білорусі , Фізико-технічного інституту НАН Білорусі та НВО «Центр» НАН Білорусі виступили з доповідями, присвяченими новим актуальним напрямам співпраці.

Фахівці КБ «Південне» висловили зацікавленість у перспективних розробках електронних компонентів і серійних виробів промислового й аерокосмічного застосування, над якими працюють бєларуські колеги.

Після того, як було обговорено доповіді про можливі напрями співпраці, учасники наради внесли пропозиції в Протокол щодо підсумків спільної зустрічі, який після завершення роботи підписали керівник апарату НАН Білорусі Петро Вітязь і Генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярев.

У документі схвалено результати спільної наукової діяльності, визначено учасників робіт і можливі напрями спільних досліджень на перспективу, а також сформульовано конкретні завдання й технічні вимоги до результатів робіт.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Генеральний директор КБ  «Південне» Олександр Дегтярев і керівник апарату НАН Білорусі Петро Вітязь висловили впевненість в подальшому зміцненні співпраці у сфері дослідження й освоєння космічного простору в мирних цілях між НАН Білорусі та КБ «Південне». 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: