Леонід Кучма: «Герасюта ‒ видатна людина, про яку потрібно більше розповідати молоді»

Сторінки історії

Як повідомляється на сайті КБ «Південне», у грудні 2019 року виповнюється 100 років від дня народження вченого-ракетника, одного з піонерів вітчизняної ракетно-космічної техніки, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента АН УРСР Миколи Федоровича Герасюти.

Про величезний внесок М.Ф. Герасюти у розвиток ракетної техніки висловився Президент України у 1994 ‒ 2004 рр., колишній Генеральний директор Південмашу і перший заступник Генерального конструктора КБ «Південне» Леонід Данилович Кучма, що прибув із робочим візитом у Дніпро 27 вересня:

«Герасюта ‒ видатна людина у ракетно-космічній техніці. Його, без перебільшення, можна вважати засновником української науково-технічної школи теорії польоту ракет. Створені на основі виконаних Герасютою пророблень бойові ракети стали основою для Ракетних військ стратегічного призначення та у свій час дозволили керівництву країни говорити на рівних правах з усім світом.

І в тому, що згодом бойові ракети «не закрили», а дали їм подальшу путівку в життя, зробивши космічними носіями ‒ також велика заслуга Миколи Федоровича Герасюти. Це колосальний за своїм значенням винахід!

Микола Федорович був видатним конструктором і талановитим керівником. Про таких людей як Герасюта потрібно більше розповідати молоді, заохочуючи її гідним прикладом. Сьогодні в палаці студентів ДНУ я вручав стипендії кращим студентам-фізтехівцям. У нас багато талановитої молоді і її потрібно запрошувати у ракетно-космічну галузь, частіше висвітлюючи успіхи КБ «Південне», досягнення та величезну працю тих людей, які стояли біля витоків підприємства і галузі».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: