Розвитку життя на Венері міг завадити парниковий ефект

Це цікаво

Планета Венера могла мати цілком придатне для життя середовище, але його розвитку завадило різке підвищення температури близько 700 млн років тому.

Про це пише Укрінформ з посиланням на портал Space.

“Різкі зміни клімату 700 мільйонів років тому зробили атмосферу планети неймовірно гарячою”, – йдеться у повідомленні Інституту космічних досліджень імені Годдарда у структурі NASA .

Вважається, що Венера була планетою, на якій протягом 2−3 млрд років існувала вода в рідкому стані. Велике скупчення вуглекислого газу в атмосфері, згідно з припущеннями вчених, викликало безконтрольний парниковий ефект, що спричинив теперішні спекотні умови на Венері.

Дослідники розробили п’ять моделей, що показують, яким могло бути середовище Венери на підставі різного рівню водного покриття. Відповідно до всіх цих варіантів, на планеті могли бути стабільні температури діапазоном від 20 до 50 градусів Цельсія протягом приблизно 3 млрд років.

“Наша гіпотеза полягає в тому, що на Венері міг бути стабільний клімат протягом мільярдів років. Цілком можливо, що певна глобальна подія в атмосфері відповідальна за її перетворення з подібної до Землі на пекельну спекотну планету, яку ми бачимо сьогодні”, – зазначив Майкл Вей, один з дослідників.

Ми у Telegram: https://t.me/spaceinformnews

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: