NASA замовила у Lockheed Martin 6-12 кораблів Orion для польотів на Місяць та Марс

Головні теми, Новини

Перші космічні апарати мають бути доставлені протягом наступних трьох років

NASA уклала угоду із Lockheed Martin,згідно з якою компанія має виготовити від 6 до 12 космічних кораблів Orion по програмі Artemis  до 30 вересня 2030 року. Про це пише mind з посиланням на прес-службу Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Програма також передбачає висадку жінки та чоловіка на Місяць до 2024 року.

«Цей контракт забезпечить виробництво «Оріонів» протягом наступного десятиліття, демонструючи прагнення NASA забезпечити стійку присутність на Місяці, щоб отримати нові знання та підготуватись до відправки астронавтів на Марс. – сказав Джим Брайденстан, директор  управління. – Orion – це високоефективний, сучасний космічний корабель, спеціально розроблений для дальніх польотів з астронавтами, який також стане невід’ємною частиною інфраструктури NASA для місії «Артеміда» і майбутніх досліджень Сонячної системи».

Перші три кораблі оцінюються у $2,7 млрд, їх мають поставити протягом трьох років. Наступні три кораблі – $1,9 млрд, NASA очікує отримати до 2022 року.

Важливою деталлю є мета управління багаторазово використовувати компоненти космічних кораблів. Мова йде про бортові комп’ютери, сидіння екіпажу та комутаційні панелі.

Нагадаємо: ще в 2017 році віце-президент США Майк Пенс заявив, що американці збираються полетіти спочатку на Місяць, потім на Марс, а потім «ще далі». Тоді керівники космічної галузі обіцяли, що вже через п’ять років астронавти зможуть працювати на орбіті супутника Землі.

Дещо пізніші і президент Дональд Трамп пообіцяв, що Сполучені Штати залишаться лідерами в освоєнні космосу, коли він почне процес повернення американців на Місяць. «Цього разу ми не тільки встановимо наш прапор і залишимо свій слід, а й створимо основу для імовірної місії на Марс, – сказав Трамп. – І, можливо, колись у інші світи».

Минулого року у NASA заявили про наміри відправити на Місяць свій новий корабель Orion наприкінці 2019 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: