Американці планують відкрити космічний готель

Без рубрики, Це цікаво

Вже у 2025 році американська комерційна компанія The Gateway Foundation планує відкрити перший в світі космічний готель Von Braun Space Station на орбіті Землі.

Як передає Trust.ua з посиланням на Hi-News, розробники орбітального готельного комплексу обіцяють, що незабаром відпочинок в Галактиці стане звичним явищем.

Для комфорту землян, ця унікальна споруда буде оснащена пристроєм штучної гравітації, яку буде виробляти сам космічна готель обертаючись навколо своєї осі, причому в кожному з 24 капсул вона буде різної величини.

Так, наприклад, для любителів гострих відчуттів можна буде оселитися в капсулі, в якій гравітація буде дорівнювати за силою місячну, тобто в 6 разів слабкіше за земну. В інших же місцях, у ванній або їдальні вона сягатиме звичного рівня, і гості готелю зможуть спокійно прийняти душ або пообідати сидячи за столом.

Готель буде являти собою справжню орбітальну станцію в формі кільця, яка повільно обертається навколо своєї осі. Космічний готельний комплекс матиме діаметр 190 м., де розташуються 24 окремі капсули площею по 500 кв.м. кожна. У кожній з капсул буде кілька номерів, що матимуть стандартний набір зручностей – двоспальне ліжко, душову, санвузол, шафи для речей і міні-кухню. Також до послуг відвідувачів оформлять гастробари і загальну лаунж зону, де можна буде поспілкуватися за філіжанкою кави.

Організаторами галактичного відпочинку планується одночасний відпочинок до 400 осіб, причому зміна гостей повинна відбуватися один раз на тиждень.

Згідно з оприлюдненою інформацією, не тільки екзотичним проживанням автори проекту вирішили дивувати постояльців космічного готелю. У ньому будуть працювати ресторани, кафе, кінотеатр і кілька спортмайданчиків.

Дизайнери Von Braun Space Station обіцяють, що в оформленні інтер’єру вони відступлять від загальноприйнятих уявлень про життя на галактичних просторах. Планується космічний комплекс оформити в стилі звичного готелю класу Люкс, використавши для оздоблення «матеріали, що нагадують природну деревину і камінь, текстуровані поверхні, тканини, теплі освітлення і тони».

Очікується, що перші гості готелю в космосі зможуть потрапити на його орбіту вже в 2025 році. І це стане справжнім проривом у розвитку космічного туризму, про який вже не одне десятиліття мріють земляни, хоча це буде задоволення і не з дешевих.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: