У КБ «Південне» виготовили камеру згоряння рідинного ракетного двигуна за допомогою адитивних технологій

Головні теми

Спеціалістами ДП «КБ «Південне» розроблено та виготовлено на 3D-принтері змішувальну головку для рідинного ракетного двигуна з допаленням генераторного газу, який працює на паливі «рідкий кисень-гас».

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

Таке унікальне конструкторське рішення дозволить нам за допомогою селективного лазерного плавлення (3D-друку) вести виготовлення складових частин двигуна без традиційного використання специфічних і трудомістких технологій – механічної обробки і дорогих оснасток. У конструкції прототипу змішувача було аж 525 деталей, з’єднаних між собою 119 звареними і 405 паяними швами! Зараз же, завдяки новій розробленій конструкції, всього лише в одній деталі сформовані тракти генераторного газу, гасу і пускового пального. Технологічний цикл виготовлення деталі скоротився на порядок. Зараз ми ведемо підготовку змішувача до проведення випробувань.

Повідомляється, що таке і подібні рішення зможуть забезпечити конкурентоспроможність і затребуваність української продукції на світовому ринку за рахунок скорочення витрат і часу виготовлення деталей.

КБ «Південне» продовжує успішно використовувати дослідне виробництво і залишається на хвилі передових технологій, які відкривають перед підприємством нові можливості та дозволяють створювати металеві вироби з високою точністю і щільністю.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: