У Стамбулі на Tehnofest-2019 показали турецько-український ударний БПЛА Akinci

Новини

Під час міжнародного фестивалю авіації, космосу та технологій Tehnofest, який вже другий рік поспіль проходить у Стамбулі, був показаний ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı.

Про це повідомляє Defense Express.

Створення цього БПЛА є одним з перших проєктів спільного підприємства, створеного держкомпанією “Укрспецекспорт” та турецьким Baykar Defence.

Akıncı може знаходитись у повітрі до 24 годин, підійматися на висоту біля 12 км та має корисне навантаження у 1350 кг. Ці високі льотні характеристики забезпечують українські двигуни від держпідприємства “Івченко-Прогресс”, які також мають високу економічність і простоту експлуатації. Akıncı оснащений сучасним системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер, до радарів з активною фазованою антеною решіткою та численними сенсорами.

Окрім того, однією з головних особливостей Akıncı є можливість його озброєння боєприпасами, які застосовуються у звичайній авіації. Мова йде про різні типи ракетного та бомбового озброєння, зокрема і далекобійні крилаті ракети SOM, які здатні знищувати цілі на відстані біля 250 км та побудовані з використанням стелс-технологій. Ця ракета, загальною масою у 600 кг, несе понад 200 кг вибухівки. Вона має можливість наведення, як на стаціонарні, так і на рухомі цілі завдяки використанню спеціального алгоритму селекції за інфрачервоною сигнатурою.

Поєднання характеристик Akıncı з можливостями крилатої ракети SOM, робить його ефективним авіаційним комплексом, який стає справжньою “довгою рукою”, що здатна “дістати” противника навіть не наближаючись до зони дії його зенітних ракетних комплексів.

Загалом на Tehnofest представлено серію передових розробок турецького обороно-промислового комплексу, зокрема і проєкт винищувача п‘ятого покоління TF-X. Також на фестивалі демонструється український багатоцільовий транспортний літак Ан-178 від ДП “Антонов”.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: