На “Марс-2020” встановили дрон

Новини

Інженери прикріпили на марсохід дрон Mars Helicopter, який може стати першим літальним апаратом, який працюватиме в атмосфері Марсу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NASA.

“Дрон Mars Helicopter з двома роторами, що працює на сонячному двигуні, був підключений разом із системою доставки вертольотів Mars до пластини на животі ровера, яка містить кришку, щоб захистити дрон від сміття під час входу, спуску та посадки. Після приземлення дрон залишатиметься капсульованим і розміщуватиметься на поверхні після того, як буде знайдена відповідна зона для проведення випробувальних польотів у кратері Jezero (пункт призначення ровера)”, – йдеться у повідомленні.

Якщо безпілотник дійсно здійснить політ, як заплановано, майбутні місії на Марсі зможуть залучати дрони другого покоління, щоб додати повітряний вимір до своїх досліджень.

“Наша робота полягає в тому, щоб довести, що автономний, керований політ може бути виконаний в надзвичайно тонкій марсіанській атмосфері”, – сказав керівник проєкту “Mars Helicopter” Мімі Аун. 

Зазначається що поряд з дослідженням важкодоступних напрямків, таких як скелі, печери та глибокі кратери, вони могли б перевозити невеликі наукові прилади або виступати розвідниками для людей-дослідників. Агентство має намір встановити постійну присутність людини на Місяці та навколо нього, використовуючи Місяць як трамплін для виведення людей на Марс.

Повідомляється, що ровер “Марс 2020” з дроном на борту запустять за допомогою ракети “United Launch Alliance Atlas V” в липні 2020 року з комплексу Канаверал у штаті Флорида. Коли він приземлиться в кратері Jezero 18 лютого 2021 року, то стане першим космічним апаратом в історії планетарних розвідок із можливістю точно переналаштувати свою точку приземлення під час посадкової послідовності.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: