В Узбекистані створено космічне агентство

Новини

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв підписав указ про створення Агентства космічних досліджень і технологій («Узбеккосмос»). Текст документа опублікувало офіційне агентство УЗА.

Про це повідомляє агентство новин Фергана.

Створення нової структури анонсувалося в кінці минулого року. Тоді проект указу був опублікований на урядовому порталі.

«Узбеккосмос» буде діяти при уряді Узбекистану. Його завдання – вироблення державної політики в сфері космічних досліджень, розвиток відповідної інфраструктури, організація підготовки кадрів «в усіх напрямках космічної діяльності, в тому числі в провідних закордонних вищих навчальних закладах» та залучення інвестицій в цій сфері. Крім того – застосування технологій (стратосферних і інших безпілотних літальних апаратів, а також космічних апаратів дистанційного зондування) для сприяння державним органам.

Указ також затвердив «дорожню карту» з розвитку космічної галузі (деталі містяться в додатку, яке агентство не приводить).

Згідно з указом, до 1 листопада 2019 року в Узбекистані буде розроблений проект закону «Про космічну діяльність», до 1 липня 2020 року – державна програма розвитку космічної галузі до 2030 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: