У столичному аеропорту «Київ» встановили пам’ятник авіаконструктору Сікорському

Новини

Наприкінці літа, 31 серпня, в День авіації України, в Міжнародному аеропорту «Київ» урочисто відкрили пам’ятник видатному авіаконструктору Ігорю Сікорському. 

Про це повідомляється на сторінці аеропорту у Facebook.

Відомий на увесь світ авіаконструктор, вчений і винахідник народився саме в Києві, а свою професійну діяльність розпочав в Україні. Перша в світі авіамодель вертикального зльоту була сконструйована і випробувана саме в Києві.

Пам’ятник було запрезентовано за підтримки мера Київської міської адміністрації, меценатом виступив Міжнародний аеропорт «Київ», що входить до інвестиційної групи UFuture. Автор монумента – відомий скульптор Володимир Журавель, який створив скульптурну композицію “Діти запускають кораблики”, встановлену на Поштовій площі в Києві, а також пам’ятник Іллі Муромця, що прикрашає парк «Муромець» на Трухановому острові. 
Відкрили пам’ятник мер Києва Віталій Кличко, а також засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький.

Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture : «Ми розвиваємо аеропорт “Київ” вже більше 8 років, це повітряні ворота столиці. Ніколи не буде другого шансу справити перше враження, і наш аеропорт – це перше, що бачать інвестори, бізнесмени та туристи, приїжджаючи до Києва. Тому ми інвестуємо не тільки в підвищення комфортності об’єкту, але й в культурну складову. Сьогоднішня подія для нас символічна. Ігор Сікорський – геній світового масштабу і доказ того, що українці – це нація винахідників та талановитих інженерів. Компанія UFuture докладає багато зусиль для того, щоб талановиті українці залишалися тут, щоб створити для них комфортні умови для життя та реалізації».

Віталій Кличко, мер Києва: «…на жаль, місто кілька років просить, щоб Міністерство оборони, на балансі якого знаходиться будинок Сікорського, передало його громаді столиці. Щоб ми могли відреставрувати занедбане приміщення. Але поки безрезультатно. Але я впевнений, що це лише питання часу … ».

Скульптуру Ігоря Сікорського створили за допомогою сучасних технологій використовуючи 3D принтер. Фігура виготовлена з бронзи, вкрита темно-зеленою патиною і стоятиме на стилізованій гранітній напівсфері. В руках авіаконструктор тримає кінетичну модель – перший в світі гелікоптер. Лопасті гелікоптера будуть обертатися під поривами вітру. Загальна висота пам’ятника з постаментом становить 7,2 м.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: