Відбувся другий успішний прожиг третього ступеня ракети-носія «Циклон-4»

Головні теми

У п’ятницю, 30 серпня 2019 року, відбувся другий цикл планових вогневих випробувань третього ступеня ракети-носія середнього класу «Циклон-4», спроектованого КБ «Південне» та виготовленого на ДП «ВО ПМЗ».

Про це повідомляється на сторінці КБ «Південне» у Facebook.

Випробування пройшли успішно, усі п’ять увімкнень двигуна, як і на попередніх випробуваннях, відбулися штатно, що ще раз підтверджує можливість виведення за допомогою РН «Циклон-4» корисного вантажу на геостаціонарні орбіти. Зараз вже можна розглядати можливість застосування усього ступеня у складі інших ракет-носіїв, у тому числі в «Циклон-4М».

Конструкція та технічні характеристики двигуна РД-861К, які закладені конструкторами КБ «Південне», передбачають його п’ятиразове увімкнення в умовах космічного простору під час виведення корисного навантаження у цільову точку траєкторії.

Метою цих вогневих стендових випробувань третього ступеня РН «Циклон-4» стала перевірка працездатності пневмогідравлічної системи подачі палива у двигун РД-861К, системи керування вектором тяги та рідинної реактивної системи, роботи безпосередньо двигуна РД-861К, у тому числі і його п’ятиразове увімкнення, але вже з іншими інтервалами роботи.

Нагадаємо, що перші вогневі випробування відбулися тиждень тому, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України. Тоді двигун також відпрацював на «відмінно»!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: