У Державному космічному агентстві України відбулася зустріч із делегацією CNES

Головні теми

30 серпня 2019 року в Києві приміщенні Державного космічного агентства України відбулась зустріч із Президентом CNES паном Жаном-Івом Ле Галлем та із заступницею керівника департаменту з питань програмування, міжнародної діяльності та якості CNES пані Паскаль Ультре-Герар. З української сторони в зустрічі взяли участь Голова ДКА та представники ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» та НЦУВКЗ.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва у сфері космічної діяльності та висловили зацікавленість у предметному опрацюванні питання співпраці за наступними напрямами:

  • Окремі комплектуючі до космічних ракетних двигунів;
  • Місячна місія;
  • Кліматична космічна обсерваторія (міжнародна ініціатива CNES, до якої планує долучитись Україна).

За першим напрямом найближчим часом очікується обмін даними між спеціалістами для визначення подальшого формату співпраці.

За напрямом «Місячна місія» домовлено про створення українсько-французької робочої групи та попередньо визначено контактних осіб, які координуватимуть взаємодію в рамках групи.

За напрямом «Кліматична космічна обсерваторія» було повідомлено про організацію CNES першого засідання Організаційного комітету Космічної кліматичної обсерваторії 22-23 жовтня 2019 року під час Міжнародного астронавтичного конгресу у м. Вашингтон. ДКА повідомило про свої плани взяти участь у засіданні, де представити пропозиції щодо структури управління Кліматичної космічної обсерваторії, можливого внеску України до неї та стратегії подальшої діяльності обсерваторії.

У рамках зустрічі сторони висловили обопільну зацікавленість в опрацюванні й інших можливих напрямів співпраці, які б були взаємовигідними для обох сторін.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: