Європейське космічне агентство відмовляється від польотів на російських “Союзах”

Головні теми, Новини

Європейське космічне агентство (ЄКА) планує тимчасово припинити польоти своїх астронавтів до Міжнародної космічної станції (МКС) на російських кораблях.

Про це заявив глава представництва ЄКА в РФ Рене Пішель під час виступу на Євразійському аерокосмічному конгресі, пише Укрінформ з посиланням на ТАСС.

“На жаль, запуск Луки Пармітано був останнім на “Союзі” (російський пілотований корабель – прим. ТАСС). У найближчі роки наші астронавти будуть літати на американських кораблях”, – сказав він.

Як пізніше уточнив Пішель, це пов’язано з контрактними відносинами Європейського космічного агентства з NASA по роботі на МКС. Він не зміг сказати, коли агентство зможе знову відновити польоти своїх астронавтів на станцію на російських кораблях, пояснивши, що це питання обговорюється з партнерами по МКС.

Як повідомлялося, Пармітано відправився на МКС разом з російським космонавтом Олександром Скворцовим і астронавтом NASA Ендрю Морганом з космодрому Байконур на кораблі “Союз МС-13” 20 липня 2019 року.

З 2011 року до Міжнародної космічної станції (МКС) з пілотованих кораблів літають тільки російські кораблі “Союз”. Вони доставляють російських, американських та інших членів екіпажу МКС. У США нові космічні кораблі для пілотованих польотів розробляють компанії SpaceX і Boeing.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: