У КБ «Південне» обговорили співпрацю щодо проектів освоєння Місяця з іноземними колегами

Новини

13 серпня 2019 року КБ «Південне» відвідали представники компаній-членів Moon Village Association (MVA, Асоціація «Місячного селища») з Великої Британії та Об’єднаних Арабських Еміратів. Предметом інтересу гостей були питання співпраці у сфері освоєння Місяця.

Про це повідомляється на сайті КБ «Південне».

Засновник та директор компанії SpaceВit (Велика Британія) Павло Танасюк — виходець з України. У 2020 році його компанія планує запустити на природний супутник Землі малогабаритний місяцехід. Мета місії — дослідження місячної поверхні й печер, пошук корисних копалин.

В обговоренні також взяла участь менеджер з питань космічних проектів компанії ElseCo (ОАЕ) Хелен Танг. Варто відзначити, що ElseCo — один із лідерів на ринку страхування космічних ризиків.

Гостей ознайомили з розробками КБ «Південне» з освоєння Місяця та навколомісячного простору. Вони також відвідали нові виробничі й випробувальні ділянки КБ «Південне», ознайомилися з діяльністю КБ у різних сферах.

Іноземні колеги висловили намір продовжити пошук взаємовигідних шляхів співпраці та запросили представників КБ «Південне» взяти участь у низці заходів, що присвячені науковим і прикладним перспективам освоєння космічного простору, планет та об’єктів Сонячної системи.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: