Під час космічного форуму «SPACEON NOW» відбудеться прямий ефір з Доржем Бату

Головні теми

28 серпня 2019 року в рамках космічного форуму «SPACEON NOW» відбудеться прямий ефір з Доржем Бату, українським журналістом і письменником, який зараз працює в NASA.

Не проґав можливість поспілкуватися з легендою!

РЕЄСТРУЙСЯ та ДОЛУЧАЙСЯ: http://bit.ly/2ZZKpV6

Дорж Бату (справжнє ім’я: Андрій Васильєв) народився 21 грудня 1977 року в м. Улан-Уде, в родині музикантів. Батько — В’ячеслав Васильєв, художній керівник Бурятського театру Опери та Балету, згодом виконувач обов’язків Міністра Культури Бурятії. Дідусь по матері — Жигжит Батуєв (Бату) — один із засновників бурят-монгольської класичної музики.

Закінчив Бурятський державний університет. За освітою — історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю. Працював ведучим у програмі у ДТРК «Бурятія», кореспондентом та керівником бюро у Західній Україні на Інтері, журналістом на Тонісі, 1+1 та Голосі Америки. Член Медіакорпусу ООН.

2002 року переїхав до України, де вивчив українську мову. Згодом переїхав у США. З 2016 року — оператор корекції траєкторій Центру керування польотами Національної Адміністрації з аеронавтики та досліджень космічного простору США. Веде україномовний блог, де дотепно описує роботу в НАСА.

2018 року видав книжку «Франческа. Повелителька траєкторій» («Видавництво Старого Лева») про свої пригоди в НАСА та витівки юної напарниці Франчески, яка знайде час для пригод і веселощів навіть на найвідповідальнішій роботі. Тираж 3 рази додруковувався.

2019 року опубліковане продовження — «Франческа. Володарка офіцерського жетона». Того ж року Дорж Бату як іноземний гість вдруге відвідав Книжковий Арсенал у Києві.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: