Астрономи зробили унікальний знімок злиття двох галактик

Новини, Це цікаво

Астрономи NASA за допомогою орбітального телескопа «Хаббл» зробили фотографії двох галактик, які почали процес злиття в одну. Подібне чекає в майбутньому наш Чумацький Шлях і галактику Андромеди, повідомляє ua.news.

Як повідомляється на сайті телескопа «Хаббл», мова йде про дві спіральні галактики в сузір’ї Овна. Не так давно за космічними мірками ці скупчення зірок дуже зблизилися і почали викривлятися через гравітаційний вплив, між ними почався обмін матерією і газовими хмарами. У підсумку цей процес закінчиться злиттям і утворенням нової галактики. Після цього в ній почнеться активне утворення нових зірок, потім галактика стане поступово вмирати. Вчені відзначають, що через 4,5 мільярда років подібне чекає Чумацький Шлях і галактику Андромеди. Зараз вони знаходяться один від одної на відстані 2,5 мільйона світлових років. Спостереження за злиттям в сузір’ї Овна дозволить дізнатися, що саме чекає нашу галактику в майбутньому.

Раніше телескоп «Хаббл» зробив нові знімки Урана і Нептуна. Hubble також знайшов найменшу галактику. А недавно стало відомо, що Чумацький шлях має форму літери S і вібрує.


Фото: 
Zik

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: