Крок для людства. NASA зібрало космічний корабель для місячної місії

Новини

Віце-президент США Майк Пенс виступив в Космічному центрі Кеннеді і оголосив про завершення збирання пілотованого модуля космічного корабля Orion. 

Модуль відправиться в безпілотну місію Artemis 1, він вийде на навколомісячну орбіту, а потім повернеться на Землю, повідомляє НВ з посиланням на NASA.

«Завдяки важкій роботі чоловіків і жінок NASA і американської промисловості, капсула екіпажа корабля Orion для місії Artemis 1 завершена і готова почати підготовку до свого історичного першого польоту», — сказав віце-президент Пенс.

Artemis 1 запустить до Місяця ракету NASA Orion і космічну систему запуску (SLS), щоб протестувати систему і прокласти шлях для висадки першої жінки і наступного чоловіка на Місяці протягом п’яти років.

«Як і в 1960-і роки, у нас теж є можливість зробити величезний крок вперед для всього людства. NASA називає це програмою Артеміди на честь сестри-близнюка Аполлона в грецькій міфології, богині Місяця. І ми вже на шляху до цього», — сказав глава NASA Джим Бріденстайн.

Orion складається з двох основних частин: модуля для екіпажу та службового модуля. За створення службового модуля відповідає ESA, і його примірник для першої місячної місії вже зібраний і був доставлений в США в кінці 2018 року. Створення жилого модуля для Artemis 1 велося фахівцями NASA.

Тепер фахівці агентства будуть готувати обидва модуля до з’єднання. Крім того, на Orion встановлять тепловий щит. Потім у вересні зібраний космічний корабель відправлять в центр NASA в Брук-Парку в штаті Огайо, де його будуть випробовувати у вакуумній камері.

Після цього Orion повернуть в космічний центр імені Кеннеді у Флориді, де фахівці проведуть останні перевірки, заправлять корабель паливом і підготують до установки на ракету SLS.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: