ПІВДЕНМАШу – 75!

Новини

21 липня 2019 року державному підприємству «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» виповнюється 75 років від дня утворення.

У привітанні керівництва ПІВДЕНМАШу та профспілкового комітету з цієї нагоди, розміщеного на сторінці підприємства у Facebook, зокрема йдеться:

Вітаємо всіх працівників підприємства, ветеранів, які своєю наполегливою самовідданою працею дали можливість Україні стати космічною державою.

За час існування на ПІВДЕНМАШі було вироблено чотири генерації ракетних комплексів стратегічного призначення, близько 400 космічних апаратів 67 різних модифікацій, сотні космічних ракет-носіїв сімейств «Циклон», «Космос» та «Зеніт». Підприємство отримало світове визнання в галузі ракетобудування і сьогодні є флагманом ракетно-космічної промисловості України.

В день ювілею бажаємо всім працівникам підприємства, ветеранам праці і молоді, і надалі примножувати здобутки і добру репутацію ПІВДЕНМАШу.

Бажаємо втілення амбітних планів та здійснення мрій, міцного здоров’я, миру, щастя, злагоди і добробуту вам та вашим родинам!

Не забули привітати увілярів на своїй сторінці у Facebook і колеги з КБ «Південне»:

Вітаємо колектив ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» з поважним ювілеєм – 75-річчям від дня утворення легендарного підприємства! 

Нас пов’язують давні ділові, дружні та навіть сімейні стосунки. Разом ми створили чотири покоління бойових ракет, унікальні ракети-носії та супутники, перший у світі морський космодром, разом ми працюємо над новими проектами. Намє що згадати і нам є куди рухатись разом далі!

Бажаємо працівникам ПІВДЕНМАШу та їхнім родинам міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба, наснаги та нових космічних звершень! 

Привітання Голови ДКА Павла Дегтяренка:

«Шановні колеги!

Від імені працівників ракетно-космічної галузі України, апарату Державного космічного агентства України та від мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди 75-річчя від дня створення Державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова»

За свою 75-річну історію славетне підприємство, – «ПІВДЕНМАШ», отримало статус світового лідера в галузі ракетобудування і сьогодні складає основу ракетно-космічної промисловості України.

Починаючи з 50-х років XX століття, у Дніпропетровську було створено чотири генерації ракетних комплексів стратегічного призначення, близько 400 космічних апаратів 70 різних модифікацій, космічні ракети-носії сімейств: “Космос”, “Циклон”, “Зеніт”.

Виробниче об’єднання має у своєму розпорядженні потужні галузеві виробництва, на підприємстві освоєні та впроваджені унікальні технологічні рішення.

ПІВДЕНМАШ – підприємство повного циклу. Виробництво основної частини комплектуючих деталей і вузлів, складання, а також випробування в умовах, наближених до реальних умов експлуатації, здійснює на власній унікальній виробничій базі. Це дозволяє колективу брати участь в багатьох престижних міжнародних космічних проектах, зокрема «Морський старт», «Наземний старт», «Дніпро», «Антарес», «Вега» та інші.

Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» має великі переваги перед іншими підприємствам – потужний виробничий потенціал підприємства багатопрофільного характеру, унікальні і сучасні технології, а найголовніше – висококваліфікований колектив, авторитет та компетентність якого визнані в усьому світі.

Впроваджуючи політику удосконалення та інновацій, підприємство продовжує створювати нові технології та розширює номенклатуру продукції, що випускається.

Шановні колеги, набутий вами досвід особливо потрібний у складних політичних та економічних умовах сьогодення і надає впевненості у забезпеченні збереження і подальшого розвитку підприємства, успішному виконанні нових амбітних проектів.

Зичимо вам, шановні колеги, процвітання та наснаги, а також добробуту і благополуччя вам та вашим родинам, близьким та рідним.

Нових звершень та перемог на благо України!».

Сюжет Громадського телебачення Дніпра:

Нагадаємо, що ПІІВДЕНМАШ було утворено 21 липня 1944 року як автомобілебудівний завод. У 1951 році його було перепрофільовано на серійний випуск ракет Р-1, Р-2 і Р-5 розробки Сергія Корольова. З 1954 року підприємство розпочало виробництво балістичних ракет стратегічного призначення Р-12, Р-14, Р-16, Р-36 та інших розробки КБ «Південне». Починаючи з 60-х років ВО ПМЗ, крім бойових ракет стає виробником ряду унікальних космічних носіїв, а також космічних апаратів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: