МВС України та Airbus Helicopter створюють Центр технічного обслуговування Системи авіабезпеки

Новини

Центр технічного та сервісного обслуговування Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту базуватиметься у авіаційному загоні ДСНС у Ніжині, де вже експлуатуються та обслуговуються гелікоптери Н225. Про це йшлося 17 липня під час зустрічі заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова із представниками компанії Airbus, серед яких були присутні Стефан Морел, Орелі Колін, Александр Діаз, а також представник посольства Франції в Україні Жан-Лок Ломон.

Про це повідомляється на сайті МВС.

«Я щиро вдячний за вашу присутність в Україні та увагу до спільної роботи над цим великим проектом. Сьогоднішня зустріч особлива, бо ми зустрічаємось у місці експлуатації нашої техніки та маємо можливість поговорити зі спеціалістами, які безпосередньо цю техніку використовують та обслуговують. Я вдячний, що з вашого боку присутня технічна сторона, адже ми зацікавлені в повній експлуатації техніки Airbus», ‑ сказав Сергій Гончаров.

Заступник міністра зазначив, що МВС працює над створенням Центру технічного та сервісного обслуговування Єдиної системи авіабезпеки МВС, до того часу українська сторона сподівається на технічну підтримку у рамках контракту.

«Ми провели значну роботу, починаючи від побудови нових ангарів для гелікоптерів і закінчуючи підготовкою льотного складу, який вже виконував операції в Україні на Н225. Ми чекаємо французьких техніків та інструкторів, які б навчали наш особовий склад», – додав Сергій Гончаров.

Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що наразі необхідно напрацювати спільний алгоритм технічної підтримки між Україною та Францією.

«Ми сподіваємось на ефективну та плідну співпрацю в питаннях технічної підтримки. Ми повинні напрацювати спільний алгоритм на етапі створення власного  Центр підтримки. Ми наголошуємо на тому, що у нашій країні йде війна і ми намагаємось якомога більше гелікоптерів залучати для роботи», – наголосив голова ДСНС.

Варто зазначити, що в рамках контракту восени МВС відправить наступну групу пілотів на навчання у Францію. Вони стануть пілотами-інструкторами. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: