Google присвятив дудл 50-річчю історичної висадки людини на Місяць

Новини

П’ятдесят років тому місія NASA Apollo 11 змінила наш світ та ідеї про те, що можливо. Все завдяки успішнй висадці людей на поверхню Місяця і безпечному їх поверненню додому. Сьогоднішнім особливим відео-дудлом Google святкує цей історичний момент людських досягнень.

Про це повідомляє Телеканал новин «24»

Пошуковик пропонує пройти увесь шлях подорожі на Місяць та повернення назад разом з астронавтом Майклом Коллінзом, який брав участь у місії Apollo 11. 

Над проектом Apollo працювала команда з 400 тисяч людей з усього світу. Переважно це були звичайні робітники, інженери та вчені, які ніколи не покидали поверхню Землі. Серед них були астронавти місії: Ніл Армстронг, Едвін “Базз” Олдрін та Майкл Коллінз.

Їхня історична подорож почалася 16 липня 1969 року, коли ракета Saturn V стартувала з космічного центру Кеннеді у Флориді. Метою місії було вперше в історії висадити людину на Місяць. Це сталося 21 липня 1969 року.

https://24tv.ua/resources/photos/news/201907/1181337_8812626.gif

У той час коли Ніл Армстронг та Базз Олдрін висадилися на поверхню природнього супутника Землі, астронавт Майкл Коллінз залишився в командному модулі на місячній орбіті, аби забезпечити успішне повернення всіх трьох астронавтів додому.

Сьогодні він розповість усім нам захоплюючу історію.

Відео дудл від Google на честь 50-річчя Великого стрибка всього людства:

Компанія також розповіла про те, як тривала робота над створенням відео.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: