В’ячеслав Богуслаєв: Наступного року запускаємо повністю композитний український гелікоптер (ВІДЕО)

Новини

У 2020 році на ПАТ Мотор Січ планують створити повністю композитний гелікоптер українського виробництва та виробляти двигуни для ударних БПЛА.

Про це, під час недавньої зустрічі з молодими моторобудівниками запорозького підприємства, розповів Президент Мотор Січ В’ячеслав Богуслаєв, повідомляє Defense Express.

Він повідомив, що наразі на підприємстві вже опановане виробництво практично всіх деталей для гелікоптерів (ймовірно мова йде про моделі сімейства Мі-2 та Мі-8 – прим. ДЕ), при цьому багато з них суттєво перевершують за показниками радянські та російські аналоги.

Ми зробили нову кабіну, зробили двигун п’ятого покоління, який встановлює рекорди. Ми зробили новий редуктор… я їм (делегації з США – прим. ДЕ) показував. Редуктор, який буде мати у два рази більший ресурс, ніж російські редуктори, – відзначив В’ячеслав Богуслаєв.

Ми на підприємстві освоїли по гелікоптерах все, за винятком лопатей. Все!, – наголосив Президент Мотор Січ, додавши, що вже цього року за американською технологією на заводі запланований запуск виробництва композитних лопатей для гелікоптерів.

Нова панель кабіни пілотів гелікоптера Мі-8МСБ розробки АТ Мотор-Січ / Фото: Мотор-Січ

Він також повідомив, що продукція та виробничі можливості підприємства дуже цікавлять й західних партнерів нашої країни, зокрема з США.


Сьогодні у нас велика делегацією з Америки. Американські фахівці цікавляться нашою технологією, нашими досягненнями, – відзначив В’ячеслав Богуслаєв.

Новий «композитний» цех ПАТ «Мотор Січ» / Фото: AlexTv.zp.ua

Президент Мотор Січ виразив впевненість у майбутньому українського підприємства і поділився деякими планами.


Я впевнений, що ще років 20 ми свою першість утримаємо. За цей час ми повинні навчитись робити добрі гелікоптери. І ми це будемо робити. Наступного року запускаємо повністю композитний гелікоптер, – наголосив очільник підприємства, додавши, що крім виробництва гелікоптерів та двигунів для пілотованої авіації, Мотор Січ збирається зайнятися й двигунами для ударних безпілотників.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: