Космічний позашляховик. Toyota почала розробку місяцеходу

Новини

Японський концерн і японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) домовилися про спільну розробку «Мунровера» — будинку на колесах для дослідників Місяця.

Завданням Toyota стане побудувати мобільний житловий модуль, який міг би пересуватися поверхнею супутника Землі і забезпечувати умови для проживання екіпажу, пише «НВ» з посиланням на Motor1.

За попередніми даними, місяцехід вийде майже квадратним — 6 м в довжину і 5,2 м в ширину при висоті майже в 4 метри. Тим самим вдасться організувати внутрішній простір в 13 кубічних метрів.

Агентство JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) поставило розробникам кілька конкретних умов. Зокрема, місяцехід Toyota повинен мати тисячокілометровий запас ходу і нести запас всього необхідного для двох осіб екіпажу — повітря, води і їжі – як мінімум на шість тижнів.

При цьому повинна забезпечуватися можливість перебувати в салоні ровера без скафандрів. За попередніми даними, місяцехід буде колісним, а приводитися до руху буде за рахунок електрики. Виробляти ж його стануть водневі паливні елементи і сонячні батареї.

Розробка місяцеходу, по суті, вже стартувала: угода підписана, і до кінця нинішнього року альянс Toyota і агентства повинен завершити розробку специфікацій. У наступному році почнеться виготовлення комплектуючих, а до випробувань приступлять в 2021 році.

Правда, створення серійного місяцеходу (включаючи і методи його транспортування на Місяць) має завершитися лише до 2027. Японські аерокосмічні дослідники впевнені, що за підсумками роботи створювати транспорт для інших планет — наприклад, для Марса — буде куди легше.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: