Президент України Володимир Зеленський відвідав Південний машинобудівний завод та КБ «Південне»

Головні теми

Вчора, 12 липня 2019 року, Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» та ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля».

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Генеральний директор «Південмашу» Сергій Войт розповів Главі держави про роботу підприємства, його напрацювання та перспективи розвитку. Також було продемонстровано продукцію, що випускається на держпідприємстві. Зокрема, Володимир Зеленський оглянув ракетні комплекси, баки для пального до ракет-носіїв, камери, де перевіряється їхня якість. У складальному цеху Президенту також продемонстрували деталі, які виготовляються для вітчизняних літаків Ан-140. Серед іншої продукції, що її виробляє підприємство, також трактори, тролейбуси та трамваї.

У КБ «Південне» Глава держави ознайомився з можливостями самохідної пускової установки оперативно-тактичного комплексу, оглянув крилаті ракети, безпілотні літальні апарати різних типів, зокрема оперативно-тактичні та оперативно-розвідувальні.

Під час спілкування Президент порушив питання залучення молодих фахівців до роботи на цих підприємствах для розвитку виробництва.

За словами керівників підприємств, вони постійно співпрацюють, зокрема, з талановитими студентами профільних закладів вищої освіти, але щоб вони залишалися працювати, потрібна більш висока заробітна плата. Крім того, керівники наголосили, що поштовх у якісній роботі підприємств дасть оновлення матеріально-технічної бази. Також ішлося про необхідність державних замовлень.

Як повідомляється на сайті КБ «Південне», під час візиту на підприємство Президент України Володимир Зеленський, як Верховний Головнокомандувач, провів зустріч з керівництвом КБП, ДКАУ та Міноборони.

Голова держави заслухав доповідь генерального директора КБ «Південне» Олександра Дегтярева, обговорив проблемні питання ракетно-космічної галузі.

Володимир Зеленський оглянув експозицію ракетно-реактивного озброєння — самохідну пускову установку, ракету та двигун оперативно-тактичного ракетного комплексу розробки КБ «Південне» та зразки ракетно-реактивного озброєння, над модернізацією якого працюють у КБП, —  тактичну ракету, реактивний снаряд та авіаційну ракету.

Олександр Дегтярев розповів голові держави про перспективні розробки КБП у сфері ракетно-реактивного озброєння для Збройних сил України.

І як повідомив ПМЗ на своїй сторінці у Facebook, на зустрічі з керівництвом ПІВДЕНМАШу Президент України ознайомився з поточною ситуацією на підприємстві, діючими та перспективними проектами, у тому числі тими, що виконуються та впроваджуються в інтересах Міноборони.

Крім цеху головного складання високий гість відвідав Льодовий палац, а також знайшов час для спілкування з працівниками підприємства, яким пообіцяв надати підтримку ПІВДЕНМАШу. Зустріч з людьми відбулась в позитивній приязній атмосфері.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: