Virgin Orbit успішно запустила ракету-носій з літака

Новини

Компанія Virgin Orbit успішно протестувала скидання ракети носія з літака. Ракету підняли в повітря на пасажирському лайнері Virgin Boeing 747−400. Про це повідомляє «НВ».

Поки Ілон Маск витрачає тонни палива, щоб запускати ракети з поверхні Землі, його конкуренти з Virgin Orbit вирішили подолати частину атмосфери на літаку та запустити ракету відразу з висоти у кілька кілометрів.

Раніше компанія показувала літак з макетом ракети, а на днях фахівці з Virgin вперше протестували свою систему запусків.

Як зазначено на офіційній сторінці в Twitter підприємства Річарда Бренсона, повітряний запуск пройшов успішно і фірмовий літак Virgin Boeing 747−400 з кодовою назвою Cosmic Girl піднявся на висоту близько десяти кілометрів з прикріпленою під лівим крилом ракетою LauncherOne, після чого скинув її у штатному режимі.

Видання N+1 пише, що двигуни самої ракети для її подальшого підняття на орбіту поки не запускали. Замість палива в LauncherOne були вода і антифриз, а після скидання ракета впала на авіабазу ВПС США.

Повноцінний запуск LauncherOne повинен відбутися до кінця 2019-го. Враховуючи розміри ракети, її характеристики виведення корисного вантажу в космос не можуть зрівнятися з моделями конкурентів компаній SpaceX або Blue Origin: LauncherOne може виводити до 500 кілограм вантажу на орбіту висотою в 230 кілометрів.

Нагадаємо, на початку 2019-го Virgin Galactic провела перший тестовий політ свого космічного апарату VSS Unity з людиною на борту. Компанія планує таким чином відправляти в космос туристів, але, цього разу, крім двох пілотів VSS Unity, на борту була лише Бет Мозес — фахівець з підготовки космонавтів і співробітниця Virgin Galactic.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: