КБ «Південне» та НТУ «Дніпровська політехніка» обговорили результати співпраці

Новини

8 липня 2019 року в НТУ «Дніпровська політехніка» відбулася робоча зустріч керівництва ДП «КБ «Південне» з керівництвом університету.

Про це повідомляється на сторінці КБ у Facebook.

Генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярев та ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Геннадій Півняк обговорили результати співпраці між вишем та КБ за Угодою про науково-технічне і науково-освітнє співробітництво, підписаною 18 липня 2018 року в КБ «Південне».

Зокрема, згідно з Угодою, минулого року Центром підготовки інструкторів Cisco НТУ «Дніпровська політехніка» було проведено навчання 15 співробітників КБ «Південне» за міжнародною програмою CCNA R&S (сертифікований Cisco мережевий фахівець з маршрутизації та комутації), ч. 1 − Вступ до мережевих технологій.

У результаті навчання співробітники КБ «Південне» отримали знання про структуру, IP-адресацію, додатки, протоколи і служби комп’ютерних мереж, а також практичні навички з проектування локальних мереж малого і середнього рівня на реальному сучасному обладнанні та за допомогою програми моделювання мережевої конфігурації Cisco Packet Tracer.

В Україні програма мережевих академій Cisco розпочалася у 1999 році, і зараз 138 мережевих академій при школах, академіях та університетах роблять вагомий внесок у вирішення проблеми нестачі кваліфікованих кадрів із знанням інформаційних технологій. За даними IDC, брак таких кадрів в Україні в 2018 році сягнув рівня 33 тисяч осіб.

За результатами зустрічі сторони одноголосно вирішили продовжити розпочату співпрацю та зосередитися на низці заходів, серед яких: створення на базі НТУ «ДП» навчальної лабораторії тривимірного друку пластиками та металами з використанням обладнання «КБ «Південне», спільні наукові дослідження, зокрема з оптимізації системи електрозабезпечення наземного комплексу з використанням математичного моделювання і т. ін. Також на сьогодні вже підготовлено матеріали договору на продовження навчання в університеті фахівців КБ «Південне» за програмою CCNA R&S, ч. 2− Принципи маршрутизації та комутації.

Також повідомляється, що КБ «Південне» вже упродовж шести років активно співпрацює з провідними вишами МОН України. 7 лютого 2013 року на координаційній нараді керівництва ДП «КБ «Південне» і ректорів 24 вищих навчальних закладів було підписано Генеральну угоду про спільні дослідження в галузі створення ракетно-космічної техніки. Співпраця з вишами в рамках Генеральної угоди здійснюється у формі двосторонніх договорів. З провідними університетами підписано 88 договорів і угод про науково-технічне співробітництво. Проектуються термостабільні конструкції для високоточних супутників, проводяться випробування різних систем КА, розробляється програмне забезпечення, створюються нові матеріали, проводяться дослідження їх властивостей і багато іншого.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: