Українська компанія “Аерокоптер” виготовила вже понад сто гелікоптерів АК1-3

Новини

Українське підприємство “Аерокоптер” вже виготовило 102 одиниці авіаційної техніки, та експортує свою продукцію у понад два десятки країн світу.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

З початку серійного виробництва надлегких гелікоптерів АК1-3, яке стартувало у 2009 році, вітчизняне підприємство “Аерокоптер” виготовило 102 таких літальних апарати. Основні виробничі потужності компанії знаходяться в Полтаві, експериментальний цех та обладнання для виробництва певної номенклатури комплектуючих знаходиться під Києвом, в селищі Гора.

Гелікоптери компанії були експортовані у 21 країну світу.

Найбільшим замовником вертольотів АК1-3 є Судан. Туди відправлено півтора десятка одиниць цієї техніки. Найбільшої популярності в країні продукт компанії отримав від поліції та спеціальних служб, що займаються оглядом берегової лінії та річок. Легкий двомісний гелікоптер чудово придатний для патрулювання території та переслідування злочинців. Саме в цій африканській країні експлуатуються три гелікоптери АК1-3 VIDEO з системою спостереження та відеофіксації.

Виробничий майданчик компанії “Аерокоптер” в Полтаві

Також гелікоптери компанії “Аерокоптер” літають у Китаї, Узбекистані, Польщі, Франції, США, Бразилії та інших державах. Замовники, перш за все, звертають увагу на ціну та якість продукції, що отримають за витрачені кошти. В цьому сегменті український гелікоптер є найкращим.

Варто зазначити, що у 2017 році компанія спільно з європейськими партнерами відкрила у Польщі підприємство з продажу та обслуговування українських гелікоптерів АК1-3. Також триває робота по оптимізації гелікоптера АК1-3 для більшої кількості європейських замовників, шляхом установки на нього бельгійського двигуна UL-350.

Відкриття першого у Європі центру з обслуговування персональних гелікоптерів та автожирів спільно з польськими компаніями Celier Aviation та Argo.Aero

Для України компанією було виготовлено 8 гелікоптерів, 4 з яких — для різноманітних випробувань, а ще 4 – для навчання пілотів у Кременчуцькому льотному коледжі. Це й не дивно, простота управління та гарний огляд з кабіни дозволяють новачкам легко освоїти ази управління вертольотами при правильній навчальній програмі.

На сьогодні виробничі можливості компанії дозволяють їй виготовляти в середньому до 24 гелікоптерів на рік. Цього більш ніж достатньо на даному етапі, але при великому замовленні компанія готова до збільшення темпів виробництва.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: