Китай відкриває нову еру космічного співробітництва

Новини

Більше року тому Китайська космічна станція відкрила свої двері у світ: Китай та Управління Організації Об’єднаних Націй з питань космічного простору оприлюднили повідомлення про можливість міжнародного співробітництва на Китайській космічній станції.

Очікується, що космічна станція Китаю буде завершена в 2022 році. Її вага складе 66 тон, проектний термін експлуатації 10 років. Якщо до 2024 року плани закрити міжнародну космічну станцію здійсняться, то Китай стане єдиною країною яка буде володіти космічною станцією.

Нещодавно Управління космічної техніки Китаю та Управління ООН з питань космічного простору спільно організували прес-конференцію під час 62-ї сесії Комітету ООН з питань космічного простору у Відні, Австрія, щоб оголосити про першу партію космічних наукових експериментів ООН-Китай навколо космічної станції Китаю. В результаті було відібрано 9 проектів з 17 країн та 23 суб’єкта. Управління ООН з питань космічного простору та Управління космічної техніки Китаю отримали 42 проекти з 27 країн, повідомляє sastind.gov.cn.

Відкрите ставлення Китаю до освоєння космосу приваблює багато країн. Цього року в ході зустрічі лідерів Китаю та Франції в Парижі було підписано величезну угоду про космічну співпрацю. Французи будуть використовувати пускові послуги Китаю між 2023 і 2024 рр. та брати участь у проектах Lunar.

Аргентина та Китай працюють над запуском 90 малих супутників дистанційного зондування шістьма ракетами Long March 6. Перші 13 супутників запустять у вересні або жовтні цього року.

Директор Європейського космічного агентства Вернер заявив, що в космічній галузі задіяно більше 70 країн. Він вважає, що чим більше країн будуть брати участь, тим більша ймовірність досягнення успіху.

Директор Управління Організації Об’єднаних Націй з питань космічного простору Сімонетта Діпіпо високо оцінив відкриття урядом Китаю космічної станції для держав-членів ООН, заявивши, що цей крок Китаю ефективно сприяв міжнародному співробітництву в космічних польотах і дозволив більшості країн взяти участь в дослідженні космічних технологій.

В ц.р. Китай і Американська аерокосмічна адміністрація обмінялися даними щодо завдання посадки на зворотньому боці Місяця. Вперше з 2011 року сторони провели подібну космічну співпрацю, яка надзвичайно обмежена. Китай планує завершити будівництво космічної станції близько 2022 року і запросити інші країни проводити експерименти ї базі. Відмовившись від вступу Китаю до Міжнародної космічної станції, Сполучені Штати можуть виявитися виключеними з майбутнього багатостороннього співробітництва в космосі.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: