Об’єднані Арабські Емірати запустять розвідувальний супутник Falcon Eye-1

Новини

Об’єднані Арабські Емірати запустять супутник Falcon Eye-1 в суботу, 6 липня 2019 року, з Космічного центру Гвіани, космопорту Європи у Французькій Гвіані о 1:53:03 за Гринвічем, передає Spacewatch.

Falcon Eye-1 стане четвертим супутником ДЗЗ запущеним ОАЕ та першим розвідувальним супутником. Загальна кількість працюючих супутників вже нараховує 10 апаратів, а в планах мати 12 супутників на орбіті вже до 2020 року.

Супутник був побудований компаніями Airbus Defense and Space та Thales Alenia Space. Falcon Eye-1 оснащений системою формування зображень HiRI з роздільною здатністю до 70 см. та шириною смуги близько 20 км. Супутник вагою 1.5 т. буде запущено за допомогою РН Vega.

Система базується на двох ідентичних супутниках, Falcon Eye-1 та Falcon Eye-2, на сонячно-синхронній орбіті. Супутник Falcon Eye-1 стане першим космічним компонентом системи та буде мати подвійне призначення: забезпечувати потреби Збройних сил ОАЕ та надавати знімки на комерційному ринку. Falcon Eye-2 буде запущений на прикінці цього року, також з використанням ракети-носія Vega.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: