Комітетом з використання космічного простору у мирних цілях прийнято рекомендації щодо довгострокової стійкості космічної діяльності

Новини

На 62-й сесії Комітету з використання космічного простору в мирних цілях (COPUOS) прийнято преамбулу та 21 керівний принцип довгострокової стійкості космічної діяльності, повідомляє UNOOSA.

Вони надають рекомендації щодо політики та нормативно-правової бази космічної діяльності, безпеки космічних операцій, міжнародного співробітництва, розбудови потенціалу та інформованості, науково-технічних досліджень та розробок.

Це результат восьмирічної праці Робочої групи COPUOS та зусиль експертів з 92 держав-членів COPUOS при підтримці Управління Організації Об’єднаних Націй з питань космічного простору (UNOOSA).

COPUOS закликає держави та міжнародні міжурядові організації вживати заходи для забезпечення реалізації принципів у максимально короткий термін. Також зазначається, що COPUOS повинен служити головним форумом для постійного діалогу з питань, пов’язаних із здійсненням та оглядом керівних принципів. Також на цій сесії Комітет ухвалив створити нову Робочу групу для продовження роботи щодо забезпечення довгострокової стійкості космічної діяльності.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: