Молодий фахівець КБ «Південне» – один із п’яти переможців Премії Європейських космічних лідерів

Новини

Роман Михальчишин вкотре доводить, що в КБ «Південне» працює перспективна, амбітна та фахова молодь. Вже три роки поспіль молодий фахівець КБ – серед переможців у різноманітних європейських космічних програмах та конкурсах.

Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

Цього року Роман став одним із п’яти переможців Премії Європейських космічних лідерів для E-SGW 2019, яку проводила некомерційна організація Space Generation Advisory Council (Консультативна рада космічного покоління). Іншими переможцями цьогорічної Премії стали представники Данії, Словенії, Німеччини та Нідерландів.

Роман Михальчишин – провідний інженер КБ «Південне» з 2012 року. Його спеціалізацією є проектування та випробування ракет-носіїв і рухомих установок геостаціонарних супутників. Він займався проектуванням пневматичних і гідравлічних систем для таких ракет-носіїв як «Зеніт», «Антарес», «Циклон-4М», «Циклон-1М» і «Маяк».

В даний час Роман є аспірантом, його наукова робота полягає в модернізації пневматичної і гідравлічної систем ракет-носіїв. Ця робота вважається вкрай важливою і актуальною, оскільки її дані дозволять поліпшити експлуатаційні характеристики РН. Другою важливою сферою досліджень Романа є вивчення характеристик метану з метою застосування його в якості палива для РН.

Роман – переможець Програми Грантів для Перспективних Космічних Лідерів від Міжнародної Федерації Астронавтики (International Astronautical Federation) 2018, конкурсу SGAC-IAASS 2017 «Безпечний космос». Також він є дійсним членом робочої групи Консультативної ради космічного покоління і Національного Координаційного Центру в Україні. 

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: