Український студент підписав контракт з компанією Boeing

Новини

З 17 по 23 червня у передмісті Парижа проходить найпрестижніший авіафорум Ле Бурже 2019. Зараз там перебуває і сотня українських студентів-авіаторів – переможців студентського конкурсу “Авіатор 2019”, передає obozrevatel, з посиланням на прес-службу Фонду Бориса Колесникова.

Під час таких візитів хлопці переймають передовий досвід, спілкуються з фахівцями, проходять майстер-класи, першими бачать новинки галузей.

У квітні сто переможців “Авіатора” були нагороджені Фондом поїздкою до Франції. Учні 22 технічних і авіаційних вузів країни протягом чотирьох днів знайомляться з французькою столицею і досягненнями світового авіапрому, відвідують стенди і шале провідних гравців авіаційного ринку і підписують вигідні контракти!

19 червня на Ле Бурже було підписано договір про співпрацю між представниками компанії Boeing в Україні і одним з переможців конкурсу “Авіатор 2019”, студентом Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” Ігорем Каліенко. Талановитий і перспективний молодий інженер-прочнист поповнив ряди легендарних розробників і конструкторів компанії.

“Це і приємний сюрприз для мене, і велика відповідальність. Спасибі всім, хто вірить в мене і мої сили – близьким, Фонду Бориса Колеснікова за перемогу в “Авіаторові”, представнику Boeing в нашій країні – компанії “Прогрестех-Україна” за можливість проявити свої здібності”, – ділиться враженнями Ігор Каліенко.

“Ми не вперше беремо в свою команду “випускників” проекту “Авіатор”. Це освічені, грамотні, інтелігентні молоді люди, які вносять свій внесок у розвиток авіаційної галузі, конструюють нові літаки. За такими фахівцями, як вони – і наше майбутнє, і майбутнє авіації”, – підкреслює директор “Прогрестех-Україна” Андрій Фіалковський.

Пишається переможцями масштабного проекту благодійного Фонду і його президент. “Україна не привезла на Ле Бурже жодного літака, зате у Франції українська молодь демонструє відмінну ерудицію, рівень інтелекту, блискучі знання, які цінуються провідними компаніями України і світу. Наше завдання – сформувати молоду еліту країни, нову генерацію фахівців, відкрити перед ними весь світ, але зробити так, щоб вони працювали і розвивалися в Україні, будували вітчизняний авіапром”, – каже Борис Колесніков.

Нагадаємо, під час проведення авіафоруму Ле Бурже 2017 був підписаний аналогічний договір на співпрацю між переможцем “Авіатора 2017” Олексієм Лозовим і представником Boeing Україна.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: